İHH'DAN 2 BİN MAKEDONYALIYA KURBAN

İHH

Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan İHH`nın İnegöl Şubesi, 2 bin kurban hissesini Makedonyalı aileler ile buluşturdu.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, 22 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. İHH, bayramın ilk günü itibariyle 45 bin 18 hisse kurbanı yaklaşık 1 milyon 600 bin ihtiyaç sahibine dağıtıldı.

DESTEK KURBAN ETİYLE SINIRLI DEĞİL

Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam ediyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılıyor.

 

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİBİ MÜSLÜMANLARA ULAŞTIRILDI

İHH ekipleri dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan tüm bölgelere ulaşarak kurban kesimlerini tamamlayarak yurda döndü. İnegöl İHH ise bu sene Makedonya bölgesi ile görevlendirildi. İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Bayram ve İlhan Tatlı Makedonya’ya giderek yaklaşık 2 bin aileye kurban eti dağıttı. Gerçekleştirilen kesimlerde kurbanlar, titiz çalışmaları sonucu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Makedonya’da yapılan çalışmalarda orada faaliyet yapan Ensar Derneği, iyilik başağı ve köprü kardeş partner derneklerin ortak çalışmasıyla bölgedeki ihtiyaç sahibi ve Müslümanlara ulaşıldı.

AĞABEYLİK VE BABALIK YAPMAMIZ İSTENİYOR

İHH İnegöl Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Tatlı ve Yavuz Bayram’ın Balkanlarda Makedonya ve Kosova’da yaptıkları açıklamalarda; “Bu bölge kötü durumda, asgari ücretin 200-250 Euro ama ev kiraları 150 Euro’dan başlıyor. Hıristiyan ve Müslüman mücadelesi şiddetli bir şekilde sürüyor. Birçok köyde cami imamı yok, çünkü imamlara, hocalara verilecek ücret bulunamıyor. Oradaki insanların tek düşünceleri şu; ‘Osmanlı Devleti bizi buraya yerleştirerek buralara sahip çıkmamızı istedi. Artık takatimiz kalmadı. Biz emanetçiyiz gelin artık şu emanetinizi geri alın ve şunu iyi biliyoruz ki balkanlar giderse Türkiye gider’ şeklinde sitem ederek Osmanlı’nın devamı olarak onlara ağabeylik veya babalık yapmamız isteniyor. Büyük devletler özellikler Almanya çok büyük paralar gönderiyor Hıristiyanlık faaliyetleri için. Gerekli gereksiz sağa sola büyük haçlar yaparak Hıristiyan görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Oradaki insanların özellikle İnegöl’de yaşayan Arnavut ve Boşnaklardan yakınarak ülkelerini ve oradaki akrabalarını unutmamalarını isteyerek İnegöl ve Türkiye’ye selam ve muhabbetlerini iletmemizi istediler” 



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24